Informační linka IZS je ukončena, volat je možné přímo na hygienickou stanici

Informační linka IZS je ukončena, volat je možné přímo na hygienickou stanici.V pracovní dny budou na dotazy volajících odpovídat pracovníci hygienické stanice na telefonu 602 251 658.

V pondělí 18. dubna ukončila činnost informační linka IZS. Ta byla zprovozněna od 15. března a nepřetržitě fungovala dva měsíce. Operátoři linky odpovídali na dotazy v souvislosti s nákazou COVID-19. Stále funkční zůstává pro obecné informace celostátní bezplatná linka zřízená Ministerstvem zdravotnictví na telefonním čísle 1212. V pracovní dny v době od 8:00 do 16:00 hodin je možné se s dotazy obracet na telefonní číslo Krajské hygienické stanice v Karlových Varech 602 251 658.

Za dobu svého provozu informační linka IZS odbavila necelých devět tisíc hovorů. U telefonů se vystřídalo celkem 26 operátorů, kteří dohromady odsloužili 3 618 hodin. Poskytované informace se lišily vždy podle aktuální epidemiologické situace či podle aktuálně platných opatřeních. Operátory této linky byli příslušníci HZS Karlovarského kraje a členové nevládních neziskových organizací v Karlovarském kraji, přítomný byl vždy také pracovník hygienické stanice.

Za 66 dní fungování linky odbavili operátoři 8 766 hovorů, což znamená průměrně 133 hovorů denně. Nejvyšší denní počet hovorů byl v pondělí 16. března a to 734 hovorů. Nejčastěji se volající ptali na podmínky karantény a možnosti testování, dále je zajímal režim na hraničních přechodech. Na linku se s dotazy obraceli rovněž praktičtí lékaři.

Informační linka IZS slouží pro případy mimořádných událostí s hromadným postižením osob, případně k jiným mimořádným událostem. V běžném stavu je vypnuta, v případě vybrané mimořádné události je linka aktivována. Více o informační lince je možné si přečíst zde: https://www.hzscr.cz/docDetail.aspx?docid=22012082&doctype= .

 

Zdroj HZS Karlovarského kraje