Čtveřice prodávala pervitin a marihuanu. Policisté je zadrželi a tři z nich skončili ve vazbě

Až na čtyři roky může jít čtveřice lidí za mříže. Skupina prodávala  na Chebsku pervitin i marihuanu. Tři z nich už sedí ve vazbě.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř osob ve věku 30, 33, 39 a 64 let, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Čtveřice měla od začátku roku 2019 do května letošního roku na Chebsku a Karlovarsku prodávat drogu pervitin a marihuanu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tři obvinění měli spolupracovat s 64letým obviněným mužem, který kromě toho, že drogu obstarával, tak jí měl hlavně na Karlovarsku sám také prodávat. Například 39letá žena měla drogu prodávat několika lidem převážně na Chebsku. Na Chebsku měl od začátku roku 2019 prodávat drogu zhruba desítce osob také 30letý muž. Kromě prodeje měl pervitin poskytovat za různé protislužby. Požadovat měl například odvoz osobním vozidlem do určitého místa či drogu měnil za potraviny. Ve stejném okrese měl prodávat pervitin i marihuanu také 33letý muž,“ sdělil.

U obviněných bylo při jejich zadržení zajištěno několik přepravek s bílou krystalickou látkou i několik přepravek s marihuanou.

Chebští kriminalisté na trojici osob podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí na jejich vzetí do vazby, což akceptoval. „Na základě rozhodnutí soudu byli všichni tři vzati do vazby. Trestní stíhání 39leté ženy probíhá na svobodě,“ doplnil mluvčí.