Po roce se otevře nevětší galerie pod širým nebem. Letos na téma vlaky a železnice

Mezinárodní festival kresleného humoru se blíží! Chybět nebude jako každý rok přehlídka vtipů od stovek autorů z takřka celého světa v open air galerii. Letos slaví festival kulatiny, organizátoři si pro návštěvníky přichystali pestrý program. Letos se mohou těšit na kreslené vtipy s tématem vlaky a železnice i na vystoupení například skupiny Laura a její tygři i XindlX. Vše se uskuteční jen za předpokladu, že nedojde ke zhoršení epidemiologické situace.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5451272

Po celou dobu trvání Mezinárodního festivalu kresleného humoru se františkolázeňská Národní třída změní v jednu velkou galerii pod širým nebem, kde mohou zájemci zhlédnout osm stovek vtipů od 332 autorů z 51 zemí světa.

„Po celou dobu festivalu bude probíhat, stejně jako v minulých letech, Open Air výstava vtipů v prostranstvích Národní třídy a kolonády ve Františkových Lázních,“ uvedl výtvarník a spoluorganizátor Mirek Vostrý. „Výstava bude opět soutěžní. Vtipy bude hodnotit šestičlenná mezinárodní porota, ve které usedne například Ivo Šmoldas i Vlasta Švejdová, kterou si mnozí pamatují z humoristického časopisu Dikobraz jako autorku vtipů,“ doplnil. Vybrat si a ohodnotit nejlepší vtip budou moci i návštěvníci akce. Pro autora nejlepšího vtipu bude udělena cena Zlatý tapír.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5451272

Návštěvníci se mohou těšit již tradičně na mažoretky  a pochodovou kapelu. „V programu nebude chybět ani vystoupení Železného Zekona, Groove Army vystoupí s bubenickou show, kde si zabubnují i diváci. Zahrát a zazpívat přijede hudební skupina Bluetet a Disxieland Planá,“ sdělil ředitel františkolázeňského divadla Boženy Němcové Arnošt Němec.

Pořadateli Mezinárodního festivalu kresleného humoru jsou jako každý rok město Františkovy Lázně, Klub kreslířů a humoristů s předsedou Mirkem Vostrým a františkolázeňské divadlo Boženy Němcové.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5451272

Na Mezinárodním festivalu kresleného humoru překonali rekord. A to dvojnásobně!