Uvěznil ženu, kterou zmlátil i znásilnil. Už sedí ve vazbě

Omezení svobody, vydírání, znásilnění, vyhrožování i ublížení na zdraví. To vše má na svědomí pětačtyřicetiletý muž ze Sokolova. Nyní mu za to hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Ilustrační

„Pětačtyřicetiletý muž ze Sokolova měl na začátku února letošního roku po předchozích výhrůžkách donutit svou bývalou jednatřicetiletou přítelkyni, aby s ním odjela do jeho bydliště,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V nadcházejících týdnech jí měl poté vulgárně urážet, fyzicky napadat a vyhrožovat jí zabitím v případě, že z bytu odejde s jejich společnými nezletilými dětmi. V několika případech jí měl donutit k pohlavnímu styku. Kromě toho jí měl v bytě i s dětmi zamykat a nedovolovat jí, aby kamkoliv odešla. Pravidelně jí měl také kontrolovat sociální sítě a mobilní telefon. Při jednom z fyzických napadení svého jednání zanechal až v době, kdy do bytu přišel jeho otec,“ sdělil.

 Vše vyvrcholilo 11. května těsně po poledni, kdy měla jejich nezletilá dcera brečet v dětské postýlce. „Muž měl po chvíli vzít dřevěné prkno a udeřit s ním do postýlky. Poté měl odejít do zaměstnání a v bytě tak zůstal pouze jeho otec. Žena využila toho, že usnul, okamžitě šla s dětmi za svou známou, která je odvezla na obvodní oddělení v Habartově, kde žena celou věc oznámila,“ upřesnil mluvčí.

 O několik hodin později policisté muže zadrželi v jeho zaměstnání. Sokolovští kriminalisté ho obvinili ze spáchání zločinů vydírání, zbavení osobní svobody, znásilnění a z přečinů ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.