Sedl za volant bez řidičáku s 1,68 promile alkoholu v krvi

Řídil pod vlivem alkoholu a přes zákaz řízení.  Na chebském sídlišti Skalka vyjel autem schody u obchodu Ohana, naboural do lavičky a vozidlo začalo hořet. S těžkým zranění byl muž letecky transportován do nemocnice.

Foto: Policie ČR

V pátek 3. dubna krátce před devátou hodinou večerní řídil 18letý muž osobní vozidlo v Chebu po ulici Americká. „Při jízdě měl poškodit zaparkované vozidlo a následně pokračovat přes chodník a schody, které vyjel a poškodil,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Poškodit měl dále i lavičku a obrubník. Při dopravní nehodě začalo osobní vozidlo hořet a uvedený řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl následně letecky transportován do nemocnice,“ sdělila. Ve vozidle s ním měli jet i další tři spolucestující.

Foto: Ladislav Bláha – Záchranáři přistáli s vrtulníkem přímo na hřišti zdejší základní školy

„Policisté s řidičem provedli opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 1,68 promile alkoholu. Policisté dále zjistili, že řidič není držitelem žádného řidičského oprávnění a má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel vydaný krajským soudem v Plzni,“ upřesnila mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. Dopravní nehoda je v současné době v šetření policistů.

Video: čtenář

Foto: Policie ČR