V chebské nemocnici se objevila koronavirová nákaza 

Ani chebské nemocnici se nevyhnula nákaza koronavirem. Jeden zaměstnanec interního oddělení chebské nemocnice se nakazil přenosem v rodině, z tohoto důvodu bylo zahájeno testování denní směny. Výsledkem byl další pozitivní pracovník. Před několika dny zjistili zdravotníci několik pacientů pozitivních na covid 19.

„V minulém týdnu se nemocnice setkala také se čtyřmi pacienty s COVID-19 hospitalizovanými na témže oddělení,“ uvedl Vladislav Podracký. „Vzhledem k tomu, že se na pozitivitu pacientů přišlo až s časovým odstupem, byla v první fázi plošně testována většina zaměstnanců interního a ARO oddělení,“ sdělil. Tedy celkem 70 zaměstnanců. 

Testy následně odhalily, že celkem pět osob (dohromady) je pozitivních na COVID-19, ale ne u všech je jasná souvislost s péčí o pacienty. V současné době tak jsou všichni v domácí izolaci. 

„Výsledky testování jsou pro nás přínosem ve dvou ohledech. Jednak jsme si potvrdili, že fungují používané ochranné prostředky a zároveň, že jsou funkční i nastavené mechanismy postupu v případě výskytu infekce v provozech nemocnice,“ informoval Vladislav Podracký.  

„Jinak máme samozřejmě v plánu další preventivní opatření, ať už to jsou opakovaná školení personálu v používání osobních ochranných prostředků, tak izolace a testování podezřelých pacientů, zejména pacientů přijímaných k intenzivní péči. Zároveň v Chebu probíhá intenzivní rekonstrukce JIP-ARO pro vyčlenění prostor pro COVID-19 pacienty,“ upřesnil.