Hanbou propadnout by se měl zloděj, který ve stavu nouze  vykradl obchod

Kabát z ostudy bude mít sedmadvacetiletý muž ze Sokolovska. Přes vyhlášený stav nouze vykradl jeden ze sokolovských obchodů. Policisté zloděje chytili přímo při činu. Teď už sedí ve vazbě. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

„Takového jednání se měl dopustit v pátek dne 20. března v nočních hodinách,“ uvedla mluvčí. „Kamenem měl muž nejprve rozbít skleněnou výplň vstupních dveří a poté vniknout dovnitř. Po prohledání prodejny z ní měl odcizit vše, co mu přišlo pod ruku, např. mobilní telefon, tablet, notebook a další příslušenství k PC v celkové hodnotě téměř 13 tisíc korun. Odcizit chtěl i pokladnu, ve které bylo uloženo téměř dva tisíce korun. Díky včasnému zákroku policistů byl zloděj přímo při činu zadržen a následně odvezen na policejní služebnu k provedení nezbytných procesních úkonů,“ upřesnila.

Na poškozených dveřích způsobil majiteli prodejny škodu přesahující 15 tisíc korun. „Sokolovští kriminalisté 27letého muže obvinili ze spáchání zločinu krádež spáchaného v souběhu s přečinem poškození cizí věci. Během dnešního dne podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce během dnešního dne poslal sedmadvacetiletého  muže do vazební věznice,“ doplnila mluvčí.