V Chebu nabízí pomoc seniorům. Bezplatně dovezou potraviny i léky

Chebská radnice nabízí pomoc samostatně žijícím seniorům starším pětasedmdesáti let. Na páteční mimořádné schůzi rady města bylo rozhodnuto o zajištění potravinové pomoci pro samostatně žijící seniory. Právě starší lidé jsou nejrizikovější skupinou obyvatelstva a radnice je chce chránit před rizikem nákazy . Služba by měla fungovat do odvolání.

Ilustrační foto: S. van Erp

„Pracovníci Správy zdravotních a sociálních služeb budou na základě požadavků seniorů, žijících v Chebu, bezplatně rozvážet potravinové balíčky  jako například pečivo, ovoce, zelenina a mléčné výrobky,“ uvedla mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. „Pomoc je určena seniorům ve věku od 75 let, kteří žijí osaměle, nebo ve společné domácnosti s dalšími osobami pobírajícími starobní důchod. Nabídka se nevztahuje na seniory, kteří žijí společně s dětmi či jinými osobami, které jim mohou obstarání základních potravin zabezpečit,“ upřesnila.

Na Správě zdravotních a sociálních služeb bude od pondělí 16. března 2020 zřízena telefonní linka, kam mohou občané volat v době od pondělí do pátku v čase 8.00 – 14.00 hodin. Rozvozové dny – úterý a pátek. Kontakt: 770 184 472