Mimořádná opatření na Chebsku! Jsou zrušená představení, sportovní akce a zavřené školy

Po dnešním jednání Bezpečnostní rady státu bylo rozhodnuto o přijetí dalších dvou mimořádných opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19. Také na Chebsku došlo k uzavření škol, ruší se sportovní a kulturní akce, divadla zůstávají zavřená.

S účinností od 10. března 2020 od 18. hodin se zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob. Zároveň se s účinností od 11. března zakazuje osobní přítomnost žáků a studentů na základním, středním a vyšším odborném vzdělávání a na vysokých školách.

Františkovy Lázně:

„Zavřená je Základní škola a Základní umělecká škola, u Mateřských škol žádáme rodiče o zvážení, zda děti do školky posílat,“ vysvětlil františkolázeňský starosta Jan Kuchař. „Zajistili jsme například náhradní stravování pro seniory, kteří se stravovali v Základní škole, která je až do odvolání zavřená. Co se týká lázeňských domů, tak tam jsme s provozovateli projednali určitá opatření. Probíhá kontrola z jakých lokalit v Evropě přijíždějí, průběžně je jim měřená teplota a celkově je zvýšená kontrola všech klientů,“ uzavřel starosta.

Také divadlo Boženy Němcové vydalo sdělení: Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, oznamujeme, že divadelní představení od 10.  do 15. března 2020 se ruší. O dalších představeních bude rozhodnuto v pondělí 16. března. Vstupenky za představení na tento týden je možno vrátit na pokladně divadla.

Na mimořádná opatření reagují také ve františkolázeňském chrámu svaté Olgy. „Zvýšili jsme běžná hygienická opatření. V chrámu otíráme kliky a další plochy, kterých se lidé často dotýkají, dezinfekcí. Zajistili jsme s předstihem zásoby dezinfekčních ubrousků na utírání rukou. Instruujeme farníky, aby v případě respiračních onemocnění zůstávali doma. Pro osoby, které by kašlaly, máme připravené roušky. Náš chrám spadá účastí na nedělních bohoslužbách pod 100 lidí, chod bohoslužeb nebude tedy zatím nijak omezen, stejně tak jako vysluhování svátostí. Samozřejmě sledujeme rozhodnutí a doporučení hygieniků a vlády,“ vysvětlil duchovní správce chrámu Metoděj Vít Kout. 

Mariánské Lázně:

Na základě rozhodnutí Vlády České republiky je s platností od 10. března 2020 Městské divadlo v Mariánských Lázních uzavřené. „Představení plánovaná v termínu 10. do  20. března 2020 se ruší. Zakoupené vstupenky lze vrátit v místě jejich zakoupení, a to nejpozději do 20. března 2020. Toto nařízení se týká i školních představení. O dalším vývoji situace budeme diváky informovat na našich webových stránkách www.kisml.cz, Facebooku, emailových adresách a dalších dostupných místech,“ uvedla Alena Havrdová, jednatelka Městského divadla Mariánské Lázně. Realizace představení Kočka v oreganu – 23. března –  bude definitivně upřesněna dne 18. března v 15. hodin. Do té doby není nutné vstupenky vracet.

Programy Základní umělecké školy se přesouvají na duben a zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Konkrétně: Koncert Dechového orchestru mladých a mažoretek se přesouvá na 25. dubna 2020. Představení Roztančené divadlo se přesouvá na 21. dubna 2020. Časy představení se nemění.

„Z důvodu preventivních opatření Bezpečnostní rady státu proti šíření nového koronaviru je bruslení v Mariánských Lázních pro veřejnost do odvolání zrušeno,“ řekl ředitel Správy městských sportovišť Viktor Borsik.

Ples sportovců, který se měl konat v sobotu 14. března  je s okamžitou platností zrušen. Vyhlášení nejlepších sportovců města Mariánské Lázně za rok 2019 proběhne v náhradním termínu, který bude upřesněn po ukončení mimořádných opatření.

Zrušené až do odvolání jsou také oblíbené mariánskolázeňské farmářské trhy.

Kino Slavia promítá v omezeném režimu do účasti 100 diváků.

Domov pro seniory a dům s pečovatelskou službou Mariánské Lázně  vyhlásil zákaz návštěv. VS platností od středy 11. března dočasně rozšiřují zákaz návštěv klientů domova na všech patrech.

PechaKucha Night Mariánské Lázně Volume 23., pořad, který se měla konat v pátek 20. března je zrušen.

Nová Ves

Víkend s řemesly na statku v Nové Vsi – Jako před 100 lety, který se měl konat 21. až 22. března  je zrušen

Skalná:

Z důvodu mimořádných opatření jsou organizátoři nuceni odložit konání 27. reprezentačního plesu města Skalná, který se měl konat tuto sobotu 14. března 2020. O náhradním termínu budou informovat. Vstupenky a rauty zůstávají v platnosti. Pro více informací volejte: 354 596 935.

Cheb: 

Dům dětí a mládeže Sova v Chebu. „Do odvolání jsme museli zrušit všechny kroužky, protože ať chceme, nebo ne, jsme školské zařízení, takže se na nás opatření také vztahuje,“ konstatoval ředitel Miloslav Šverdík. „Denně se u nás potkávalo na kroužcích zhruba sto dětí, které nyní zůstanou doma. Už nám volalo několik rodičů s dotazem, zda kroužek je anebo ne, takže jsme se museli omluvit, ale rodiče mají pro nás pochopení. Jinak pokud mají některé rodiny už zaplacený kroužek, peníze vracet nebudeme, protože se jedná o zásah vyšší moci, ale budeme se snažit v maximální možné míře kroužek dětem vynahradit v jiných termínech,“ poznamenal ředitel.

Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha:  Od 11. března 2020 je škola až do odvolání uzavřena. Všechny akce a soutěže až do odvolání také odpadají.

Západočeské divadlo Cheb: V souladu s nařízením vlády jsou organizátoři nuceni zrušit představení ve velkém sále divadla až do odvolání. Ve studiu D s kapacitou 65 míst stále hrají. Opatření platí od dnešního dne prozatím do neděle, další případné změny ohlásíme v reakci na vývoj situace.

Zakoupené vstupenky lze vrátit: v pokladně divadla hodinu před plánovaným představením, v obchodním oddělení ST – PÁ od 10 do 15 hodin
i v turistickém infocentru v Chebu

Kino Svět vydalo nařízení, že na filmy mohou návštěvníci jen do počtu 100 lidí. „Zrušili předprodej a vstupenky budou prodávat pouze na místě a do sálu je usadí pracovníci kina dál od sebe,“ sdělila tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Muzeum Cheb – Noc s Andersenem zatím zrušena není, prozatím čekají na další vývoj a vyjádření jejích hlavních organizátorů (knihovna v Uherském Hradišti). Je možné, že dojde k jejímu přesunu na jiný termín. Zrušena je také Dílna loutkáře, která se měla uskutečnit v sobotu 14. března.

Nařízené mimořádné opatření se týká pořádání Velikonočního jarmarku v sobotu 4. dubna, který je tedy zrušen (prozatím).

Vítání občánků se odkládá! Z preventivních důvodů se v březnu ruší obřady vítání občánků a návštěvy ze strany města u jubilantů nad 80 let. Blahopřání budou zasílána poštou.

Chebská Zajíčkova dílna – velikonoční kreativní dílna, která se měla konat 16.března až 11. dubna je zrušena.

Aš:

Od 10. března 2020, se bude na ZUŠ R. Schumanna vyučovat do 18 hodin, poté je škola uzavřena na neurčito. Sledujte prosím web školy, kde vás budeme informovat.

V tamním kulturním centru LaRitma budou moci přijít jen lidé do počtu 100 účastníků.

„Řídíme se nařízením vlády. Kdo se bojí, že by mohl onemocnět nebo je sám už nemocný, tak by měl zůstat doma. My jsme omezili kapacitu do 100 lidí, protože tak neporušujeme nařízení vlády. Děláme svoji práci. Pokud by se jednalo o celostátní karanténu pro všechna zařízení a všechny, tak bychom samozřejmě akce nedělali a pokusili bychom se je přesunout na jiný termín,“ uvedl ředitel Kulturního domu LaRitma Robert Vyskočil.

Upozornění pro zájemce o koncert M. Pavlíčka a M. Načevy: Koncert se neruší, od 19.30 hod.  dne 13. března se uskuteční s tím, že bude dodržen limit 100 návštěvníků.