Přepadl nezletilého, kterého chtěl oloupit. Už sedí ve vazbě

Agresor, kterému hrozí až desetileté vězení, přepadl v ašském lesoparku nezletilého chlapce. Chtěl ho oloupit o mobil. Chlapec začal volat o pomoc a toho si všiml kolemjdoucí. Agresor se zalekl a vzal nohy na ramena. Po pár dnech však už seděl v policejní cele.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Ten měl jít v pondělí 10. února letošního roku v Aši několik ulic za nezletilým chlapcem,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Kolem 14. hodiny měl k němu v místním lesoparku přistoupit, zezadu ho chytit a chtít po něm mobilní telefon, který měl chlapec v kapse. Ten mu ho ovšem nechtěl vydat a tak ho měl obviněný povalit na zem a začít mu prohledávat oblečení. Chlapec se měl bránit a křičet u toho o pomoc. To zaregistroval jeden z kolemjdoucích, kterého se obviněný muž zalekl a z místa utekl, aniž by chlapci cokoliv odcizil. Po tomto incidentu doprovodil kolemjdoucí nezletilého chlapce k jeho bydlišti. Ten po příchodu domů řekl celou věc otci, který ihned kontaktoval policii,“upřesnil.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a po několika dnech třicetiletého muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Velké poděkování patří veřejnosti za získané poznatky, které pomohly kriminalistům při zadržení třicetiletého muže.