Kontroly heren v karlovarském regionu pokračují. Celníci zajistili nelegální hrací automaty

Karlovarští celníci od začátku letošního roku zajistili ve třech hernách 20 nelegálních hracích automatů v celkové hodnotě 2 miliony korun a finanční hotovost bezmála 35 tisíc korun.

Foto: Archiv Celního úřadu pro Karlovarský kraj

Celníci se opět zaměřili na dodržování zákona o hazardních hrách a od ledna provedli v karlovarském regionu 14 kontrol, z nichž osm bylo pozitivních.

„Během kontrolní akce s krycím názvem „BUJON“, která proběhla v deseti krajích České republiky, zajistili karlovarští celníci 11 technických herních zařízení,“ uvedla zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. V průběhu kontroly bylo zjištěno důvodné podezření, že kontrolovaná osoba provozuje hazardní hru v rozporu se zákonem o hazardních hrách,“ informovala.

V únoru, při dvou kontrolách heren v regionu, došlo k zadržení dalších devět nelegálních automatů, dále finanční hotovosti a ostatních věcí, které k provozování nelegální hry slouží, jako např. klíče a kabely. Čtyři kusy nelegálních zařízení zajistili pracovníci dohledu v provozovně v Chebu, dalších pět hracích automatů bez vydaného povolení v obci Nové Sedlo.

Foto: Archiv Celního úřadu pro Karlovarský kraj

„Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány,“ informovala Lenka Havelková.

V roce 2019 zajistili karlovarští celníci 60 výherních technických zařízení, takzvaných kvízomatů, v hodnotě 6 milionů korun. V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou pokračovat i nadále.