Muž se ženou loupili v Chebu. Hrozí jim až desetileté vězení

Až deset let by mohli prožít za mřížemi muž a ženou, kteří loupili v Chebu. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže ze Sokolovska a čtyřiatřicetileté ženy z Chebska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž byl navíc obviněn ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Muž měl nejdříve na konci ledna letošního roku na Zlatém vrchu v Chebu přistoupit k sedmačtyřicetileté ženě a pokusit se jí vytrhnout kabelku,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „To se mu ale nepovedlo, protože žena kabelku udržela v ruce a s mužem se o ní začala přetahovat. Přitom měla z kabelky vypadnout peněženka, kterou muž sebral a utekl s ní,“ sdělil. Kromě finanční hotovosti měla žena v peněžence osobní doklady.

O několik dní později měl muž společně s obviněnou ženou ve večerních hodinách napadnout v Chebu kolem nich procházející a telefonující osmnáctiletou dívku. „Nejdříve ji měl podrazit nohy, a když dívka upadla na zem, tak jí měl odcizit kabelku a žena mobilní telefon. Dvojice poté s odcizenými věcmi utekla k nedalekým garážím. Napadená dívka následně volala o pomoc, čehož si všiml jeden z kolemjdoucích, který se za devětadvacetiletým mužem vydal. Obviněný měl při útěku odhodit kabelku, kterou poté muž, který ho pronásledoval, sebral a vrátil majitelce. Té se později vrátil také odcizený mobilní telefon. Kriminalisté ho po důkladném šetření zajistili v jedné z chebských zastaváren,“ upřesnil mluvčí.

Policisté se oběma případy intenzivně zabývali a po několika dnech dvojici zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě čtyřiatřicetileté ženy probíhá trestní stíhání na svobodě.