Hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Jeden spadl na garáž i autobus

Aktualizováno: Od 18:00 hodin (23.2) v podvečer přibylo dalších 12 událostí v souvislosti s větrem. I nadále se jedná především o popadané stromy. V Horním Slavkově spadl vzrostlý strom na řadové garáže. V Mariánských Lázních řešili hasiči uvolněné plechy na střeše jednoho hotelu. Místa, kde se mezi třetí a šestou hodinou zasahovalo: Útvina, Otročín, Aš, Potůčky, Horní Slavkov, Krásno, Rotava, Studánka, Mariánské Lázně, Chyše, Hradiště, Jáchymov.

V souvislosti s větrem zatím hasiči v Karlovarském kraji neevidují výrazně velký nárůst počtu událostí, do 15 hodin odpoledne vyjížděli ke čtyřiadvaceti událostem. Jednalo se zpravidla o odstranění spadlých stromů na silnice, nakloněné stromy či uvolněné plechy na střeše.

Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

V Aši spadl strom na garáž u rodinného domu, u Krásného Jezu na silnici č. 20 spadl strom na autobus, ve kterém cestovalo 32 osob. Dvě lehce zraněné osoby si převzala záchranná služba. Pro ostatní cestující hasiči vyslali na místo události evakuační autobus.

Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Hasiči z jednotky HZSp Správy železnic JPO Cheb také vyjížděli k popadaným stromům na železnici. Zasahovali mezi Studánkou a Aší a Mezi Nejdkem a Potůčkama. V úseku Studánka Aš je doprava obnovena. Trať Nejdek Potůčky zůstává zavřená do rána.   Zdroj: HZSp Správy železnic JPO Cheb

Místa, kde hasiči doposud zasahovali, jsou: Ostrov, Stará Role, Aš, Žlutice, Potůčky, Aš, Kynšperk nad Ohří, Cheb, Šemnice, Libá, Nejdek, Toužim, Krásný Jez, Krásná, Stanovice, Sokolov, Jindřichovice, Bochov, Teplá, Nové Sedlo.

Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje