Trýznil svou matku. Vyhrožoval a nepouštěl jí do bytu

Až čtyři roky ve vězení hrozí pětačtyřicetiletému muži, který vyhrožoval své matce a napadal ji. Několikrát ji ani nepustil do jejího bytu. Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání. Muže obvinili ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, vydírání, neoprávněného zásahu do práva k domu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Obviněný měl v listopadu minulého roku několikrát fyzicky napadnout svou dvaasedmdesátiletou matku,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V jejím bytě jí měl silou chytit a odhodit na gauč. V dalším případě měl muž ničit podlahu v jedné z místností, a když ho žena upozornila, aby toho zanechal, tak do ní měl strčit a povalit jí tím na zem. Kromě toho jí měl pravidelně vulgárně urážet a několikrát jí vyhrožovat zabitím. Po těchto incidentech měla žena strach o svůj život, a proto byt několikrát opustila a přespávala na chatě u svých známých,“ informoval.

V prosinci měl obviněný napsat své matce několik zpráv, ve kterých požadoval finanční prostředky. „Také v tomto případě jí měl vyhrožovat. Zároveň ženě nedovoloval vstoupit do jejího bytu, kde pobýval. V tom se měl zamykat, nechávat v zámku klíče a žena tak byla nucena několikrát přespat na chatě u svých známých, kde ovšem v zimních měsících neměla vhodné podmínky,“ doplnil mluvčí.

Poté, co seniorka celou věc oznámila na policii, tak byl muž z bytu vykázán. Měl se tak zdržet jakéhokoliv kontaktu se svou matkou. I přesto se s ní snažil několikrát telefonicky spojit a kromě toho se pokoušel vstoupit do jejího bytu. To se mělo opakovat také v lednu letošního roku, kdy jí navíc několikrát kontaktoval přes sociální sítě.