Nakupovali jste v obchodě www.techtronic.cz? Pokud vám zaplacené zboží nepřišlo, přihlaste se na policii

Prodejce, po kterém pátrají policisté, podvedl 400 zákazníků. Zboží nabízel v internetovém obchodě www.techtronic.cz. Kriminalisté tímto žádají všechny zákazníky, kteří v uvedeném internetovém obchodě objednávali zboží, a to jim následně nebylo dodáno, aby se dostavili na nejbližší oddělení Policie České republiky a věc oznámili. Celková škoda tohoto internetové podvodu byla předběžně vyčíslena na 2,3 milionů korun.

Chebští kriminalisté intenzivně pátrají po nepoctivém prodejci. „Ten měl od 5. prosince 2019 do 12. prosince 2019 provozovat internetový obchod www.techtronic.cz, kde byla zákazníkům nabízena spotřební elektronika,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Zákazníci, kteří si v tomto obchodě elektroniku objednali, tak zaplatili za zboží předem na bankovní účet, ovšem objednané zboží jim poté nebylo dodáno. V současné době policisté evidují téměř 200 poškozených zákazníků, ale dle výpisu ze zablokovaných bankovních účtů jich má být přes 400,“ doplnil.

Prevence:

Lidé nakupující přes internetové obchody by měli být velice obezřetní. Je nebezpečné provádět nákupy a následně finanční transakce mimo prověřené internetové obchody a portály. Apelujeme na občany, aby pod vidinou výhodné koupě zbytečně nepřicházeli o své finanční prostředky a nakupovali zboží pouze u důvěryhodných firem či osob.