Pomezí bude mít nový Obecní úřad

Po rekonstrukci a úpravě průtahu obcí vedoucí k hraničnímu přechodu s Německem, a která je opatřena bezpečnostními prvky, se pustili pomezští do další stavby. Tentokrát začala stavba nového Obecního úřadu, který bude stát v místě bývalé školy.

Foto: Archiv Pomezí nad Ohří

„Stavba má být dokončena do července 2021,“ uvedl starosta Pomezí nad Ohří Radek Tlačil. Stát by měla přibližně 23 miliónů korun. V budově bude Obecní úřad, zasedací místnost s kuchyní a možností pořádání malých oslav. Chybět nebude také třeba prostor na cvičení a pro pořádání různých akcí.

Foto: Archiv Pomezí nad Ohří

„Počítá se například s tím, že by se zde mohlo začít promítat. Přesunou se sem také oblíbené akce, kterých se zúčastňuje čím dál víc pomezských dětí,“ informoval. Konat se tady bude maškarní, mikulášská a další. Svoje místo zde najdou i milovníci tvoření. Počítá se také s místem pro výtvarné dílny i workshopy. „

Foto: Archiv Pomezí nad Ohří

Budova bude bezbariérová s výtahem, takže i hadicapovaní budou mít na akce jednoduší přístup. Dále zde bude vybudováno i zázemí pro obecní techniku,“ upřesnil pomezský starosta.

Foto: Archiv Pomezí nad Ohří