Karlovarská krajská nemocnice plošně zvýší mzdy

Karlovarská krajská nemocnice (KKN) bude plošně zvyšovat mzdy. Od března vzrostou o rovných 1500 korun měsíčně všem zaměstnancům, s výjimkou individuálně nastavených smluv.

“Znamená to, že v letošním roce rozdělíme do mezd téměř o padesát milionů korun více než v předchozím období,” říká Jitka Samáková, předsedkyně představenstva KKN k výsledkům dohody mezi vedením nemocnice a zaměstnaneckých odborů. “Díky tomu, že jednání o kolektivní smlouvě na nadcházející rok bylo věcné a korektní, bude možné podepsat novou kolektivní smlouvu do konce tohoto měsíce kdy končí platnost stávající smlouvy. Navýšené tarify tak budou platit už od prvního března.”

Kromě zvýšení základních mezd pak nemocnice mírně zvedne platby za ústavní pohotovostní služby. Většímu nárůstu plateb ale, podle Samákové, brání především historické závazky nemocnice. O možnostech jejich umoření vedení nemocnice intenzivně jedná se zřizovatelem, kterým je Karlovarský kraj a zdravotními pojišťovnami.

Karlovarská krajská nemocnice je největším zařízením v Karlovarské kraji a v současné době zaměstnává zhruba 1 500 pracovníků v nemocnicích v Karlových Varech a Chebu. Průměrná výše mezd v KKN četně všech vyplácených příplatků a přesčasové práce pak k 31. 1. 2020 činila 47 199 Kč u sester a 90 598 Kč u lékařů.