Platnost loňské dálniční známky končí v pátek

Pokud jezdíte po dálnici, vyměňte si dálniční známku. Starý dálniční kupón je platný do pátku 31. ledna. Od soboty 1. února musí být stará známka z čelního skla automobilu odstraněna, případně vyměněna za nový. Pokud tak neučiníte, hrozí Vám při jízdě na zpoplatněném úseku dálnice v příkazním řízení pokuta do pěti tisíc korun.

„Na trhu se můžete setkat s třemi typy dálničních kupónů, které jsou od sebe  barevně i tvarově odlišné,“ informovala policejní mluvčí Věra Hnátková.  „Odlišný tvar i barva značí délku platnosti daného kupónu. Jedná se o dálniční kupón s platností na celý kalendářní rok, na měsíc či na 10 dní. Od délky platnosti dálničního kuponu se odvíjí samozřejmě i jeho cena. Dálniční známku si můžete zakoupit na čerpacích stanicích nebo na pobočkách České pošty,“ upřesnila.

V jakých případech je možnost výměny dálniční známy za novou? To je možné například v případě poškození čelního skla, při výměně registrační značky vozidla nebo při špatné manipulaci s kupónem při vylepení.