Kriminalisté zadrželi dealera drog. Prodával marihuanu a pervitin

Až na pět let by mohl jít do vězení osmadvacetiletý muž z Kraslic. Několik měsíců měl prodávat marihuanu a pervitin. Sokolovští policisté muže obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

„V úterý 28. ledna 2020 po předchozích důkladných šetřeních sokolovští kriminalisté muže zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Měl totiž od začátku ledna do konce září minulého roku distribuovat drogy pervitin a marihuanu několika lidem na Sokolovsku. Například třiadvacetiletému muži měl ve svém bydlišti v Kraslicích či na jedné z ubytoven na Sokolovsku prodat pervitin a marihuanu v téměř 120 případech. Na těchto místech měl drogy prodávat pravidelně také jednadvacetiletému mladíkovi, kterému je měl prodat v osmi desítkách případů,“ informoval. Během několika měsíců se tak měl nezákonně obohatit o téměř 45 tisíc korun.

Dříve policejní hlídka z obvodního oddělení Kraslice osmadvacetiletého muže zastavila ve vozidle značky Volkswagen. „Při silniční kontrole policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění. Jako řidič vozidla se zároveň podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Jeho výsledek byl pozitivní na látky amphetamine/metaphetamine. Následně muž policistům dobrovolně vydal tašku, ve které bylo několik plastových sáčků s marihuanou. Muži byla tehdy zakázána další jízda, byl zajištěn a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ doplnil mluvčí.