Výtěžek z koncertu Luběnek pomůže potřebným

Výtěžek z koncertu sboru Luběnky pomůže potřebným. V pátek 31. ledna od 18 hodin si mohou posluchači vychutnat v Městském kulturním středisku v Plesné například skladby Nálada je výborná, Černý páv, Otázky, Už z hor zní zvon nebo také anglickou Days of Beauty, kterou má soubor na seznamu teprve krátce. Výtěžek bude věnován Domovu pro osoby se zdravotním postižením Kavkaz ve Vejprtech, který v nedávné době vyhořel.

„Nápad na pomoc Domovu pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech byl sbormistryně Luběnek Jany Kočárníkové,“ uvedla jedna z členek sboru Doris Bigasová. „Ta mě pověřila coby členku Luběnek a zároveň kulturní referentku v Plesné, abych vše zařídila. Děvčata ve sboru to jednomyslně přijala a i když už některé z nás mají program, který se nedá změnit, většina z nás čas má, tak jsme jen doladily termín,“ sdělila.
Jak mnozí návštěvníci koncertů vědí, většina našich koncertů Luběnek je charitativního rázu. Zpíváme pro Hospic sv. Jiří v Chebu, když nás pozvou na Paliacup nebo 24hodinovku, v domově pro seniory v Chebu, pro kluby důchodců v Lubech i v Plesné, takže to v podstatě není nic výjimečného. A když na vyhořelý vejprtský domov pro postižené vyhlásili veřejnou sbírku, tak mi právě Jana zavolala, že bychom uspořádaly koncert a výtěžek poslaly do Vejprt. To byla tak čerstvá událost, že jsem ještě ani nevěděla, co se vlastně ve Vejprtech stalo. Nicméně by ani mě ani žádnou z Luběnek nenapadlo takový návrh odmítnout. A řekla bych, že pro Janu je to typické, to je prostě ona, jak může, tak pomůže a pomáhat chce. Pro Luběnky je to také příležitost zazpívat lidem i jiný repertoár, než vánoční. Protože jarní a podzimní koncerty pořádáme většinou jen pro spolky, tak nás moc lidí s tímto repertoárem nezná. Takže spojíme příjemné s užitečným,“ upřesnila Doris Bigsová