Video: Krádež televize muži nevyšla

Až na dva roky by mohl jít do vězení jedenadvacetiletý muž z Chebu, kterého karlovarští policisté  obvinili z krádeže. Muž měl krást v obchodech, pneuservisu i ve zdravotnickém zařízení. Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 70 tisíc korun.

V krádežích není obviněný muž žádným nováčkem. Už na konci listopadu minulého roku měl odcizit několik výrobků v obchodním domě v Karlových Varech. “ Tehdy se měl zaměřit především na kadeřnické potřeby a pracovní nástroje,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ze dvora pneuservisu v Karlových Varech měl zase odcizit osm alu disky s pneumatikami. Místo vánoční večeře se měl dne 24. prosince minulého roku vydat k jednomu z karlovarských obchodních domů, poničit okna a vniknout do skladu prodejny. Tu měl prohledat a odcizit z ní několik drobných výrobků jako například osvěžovače vzduchu či vůně na toaletu,“ uvedl.

Hned zkraje tohoto roku se měl ve večerních hodinách v obchodním domě v Karlových Varech pokusit odcizit kávovar a zubní kartáček, ale to se mu nepodařilo. Se svým lupem byl totiž přistižen pracovníkem ostrahy, před kterým nakonec bez zboží utekl.

Ve čtvrtek 23. ledna si to měl v odpoledních hodinách obviněný namířit do zdravotnického zařízení v Karlových Varech. „V nepozorovaný okamžik se měl pokusit sundat televizor, který byl na zdi na chodbě. To se mu ale nepodařilo a tak šel dále. Na jiné chodbě se o to pokusil znovu a tentokrát už úspěšně. Televizi měl odpojit od kabelů, odmontovat jí ze zdi a odejít s ní k toaletám, kde si jí připravil za okno. Uschovaný televizor ale objevili zaměstnanci zdravotnického zařízení, kteří ho okamžitě vzali zpět,“ doplnil Jakub kopřiva.