Aktivity chebského gymnázia se již řadu let těší mimořádnému respektu a uznání v rámci celé České republiky

Před nedávnem  se dostalo členům realizačního týmu z řad absolventů chebského gymnázia a vedení školy mimořádných chvil. V průběhu několika hodin je a zástupce vítězných gymnázií 28. ročníku dějepisné soutěže studentů gymnázií ze slovenského Lučence a moravských Valašských Klobouků přijalo v Praze několik významných politických i společenských osobností České republiky.

Foto: Stanislav Vejvar

Po úvodní prohlídce Černínského paláce i míst spojených s osobností Jana Masaryka následovalo přijetí v Arcibiskupském paláci kardinálem Dominikem Dukou, kde se v neformální přátelské atmosféře hovořilo nejen o dějepisné soutěži, ale i třeba významných událostech čs. dějin 20. století. Po krátké přestávce následovalo slavnostní přijetí předsedou Poslanecké sněmovny Radkem Vondráčkem. Po oficiální části pak předseda PS věnoval několik desítek minut neformální debatě s účastníky slavnostního přijetí. Krátce poté následoval přechod do nedaleké budovy Senátu, kde  studenty a jejich pedagogický doprovod přijal předseda Senátu Jaroslav Kubera, který v oficiální části udělil všem přítomným Pamětní list Senátu.

K příjemným chvilkám pak určitě patřil o oběd v senátní restauraci, který pro všechny účastníky zorganizoval dlouholetý sponzor soutěže a senátor za chebský obvod Miroslav Nenutil ve spolupráci s místopředsedou Senátu Milanem Štěchem. Pak již následovalo další milé překvapení v podobě prohlídky „srdce“ Staroměstského orloje v doprovodu orlojníka pana Skály. Ze Staroměstského náměstí se skupina studentů přesunula na přednášku do Knihovny Václava Havla a závěr programu byl nadmíru srdečný v přítomnosti ředitele Národního bezpečnostního úřadu generála Jiřího Langa, který projekt chebského gymnázia rovněž osobně podporuje.

Skutečnost, že podobná přijetí vítězů a organizátorů Dějepisné soutěže studentů gymnázií se dějí v posledních letech opakovaně, jen potvrzuje prestiž chebského gymnázia, které tak nepochybně významně přispívá k pozitivnímu obrazu města Chebu.

VID