Skutečně zdravé obědy pro děti ve školách a školkách

Mariánskolázeňská komise Zdravého města by se ráda pochlubila dalším skvělým projektem. Podařilo se nám nadchnout představitele města a několik zástupců mateřských a základních škol pro naši myšlenku zahájit spolupráci s programem Skutečně zdravá škola.

Ilustrační foto: A. Rembowski

Věděli jste, že jídlo ovlivňuje nejen náš vzhled a zdravotní stav, ale i to, jak se cítíme, jak myslíme, jakou máme náladu? A u dětí to platí dvojnásob. Dobrý jídlem se dá zamezit dětské obezitě, zmírnit nebo úplně odstranit příznaky hyperaktivity, zlepšit udržení pozornosti i schopnost učení. A kde jinde začít než u školkových a školních obědů? Někdy stačí jen pár změn, obědy podle Skutečně zdravé školy jsou takové, které:

chutnají dětem
vaří se ze skutečných potravin, ne polotovarů
využívají potraviny z lokálních farem a od lokálních výrobců
jsou pestré, zasytí a prospívají dětem na těle i na duši
nejsou dražší než běžný standard
Úvodní seminář se zástupci programu i s ochutnávkou jídelníčku se uskuteční už 5. února od 15:00 v sále Základní školy Jih. Je určený jak pro ředitele/ředitelky základních a mateřských škol, vedoucí školních jídelen i pedagogy, tak pro zvídavé rodiče. Přijďte se zeptat, jak se do programu může zapojit právě ta vaše škola nebo školka, jak to celé bude vypadat, jak to ovlivní vás i vaše dítě. Bude prostor pro diskuzi i vaše dotazy.

Podrobnější informace najdete na stránkách www.skutecnezdravaskola.cz, na www.zdraveml.cz nebo na zmiňovaném semináři.

Těšíme se na vás!

A. Sasková