Alenka Vávrová představí na literárním večeru  nové knihy

Literární večer je přichystán pro zájemce  v karlovarské galerii Duhová paleta. Františkolázeňská básnířka Alenka Vávrová představí a pokřtí své dvě nové knihy – Tři čtvrtě na smrt a Vnitřní úsměv. Hostem večera bude spisovatel Milan Hloušek. Akce je naplánována na středu 22. ledna od 17 hodin.

 Jedna z knih – básnická sbírka ,,Tři čtvrtě na smrt“ od františkolázeňské básnířky Alenky Vávrové se před nedávnem dostala  na pulty knihkupectví. Ačkoliv v titulu sbírky je smrt, je tato sbírka „na plné pecky“  o životě, nejen reminiscence a ohlédnutí do krajin mládí, ale i ponor do žhavé současnosti u vědomí toho, že čas  nejsou „vratné lahve“ a je čím dál vzácnější.

„Humor tu střídá filosofický náboj, prolínají se. Básně souznějí s vícevrstevnatými ilustracemi našeho předního malíře a kreslíře humoru, Jiřího Slívy,“ uvedla básnířka Alenka Vávrová. „Knihu jsem věnovala městu Františkovy Lázně, J. W. Goethovi, Komorní hůrce a věčné touze. Vydal ji Milan Hodek / Paper Jam v Praze,“ doplnila. Druhá kniha Vnitřní úsměv vyšla v péči Krásné paní z hor.

Na otázku, jak se dostala k psaní, spisovatelka odpověděla „Měla jsem to štěstí, že jsem zdědila nějaké geny po rodičích a k poezii mě vedla moje starší setra s krásnou duší i jménem, Anežka. Vyšla jsem vlastně z písní, hry na kytaru a z recitace. Ještě jsem neuměla psát všechna písmena a už jsem ,,vytvořila báseň“ s prvním vlastním neologismem.“