Prvenství v Chebské lize obhájil Miloslav Kubica

Finálovým turnajem vyvrcholil koncem loňského roku 47. ročník Chebské ligy ve stolním hokeji, kterou pořádá oddíl SHC Cheb. Nejúspěšnější byl vítěz základní části Miloslav Kubica, který ve finále porazil Luboše Černého 4:2 na zápasy. Na třetím místě se umístil překvapivě Michal Mašika, který v souboji o třetí místo porazil Michala Černého 3:1. Další pořadí: 5. J. Vácha, 6. J. Kropáček, 7. P. Holub, 8. J. Gruncl, 9. J. Ouřada,  10. V. Macek.

Foto: J. Holeček

Stolní hokej má v Chebu dlouholetou tradici. V loňském roce proběhly oslavy 25 let Chebské ligy. Ta byla založena již v roce 1994 Josefem Grunclem. Za dlouholetou činnost v klubu obdrželi koncem minulého roku ocenění z rukou starosty města prezident klubu Mgr. Miloslav Kubica, manažer klubu Dan Hrachovec a členka klubu a reprezentantka ČR Iva Fochlerová (roz. Mašková).

V loňském roce klub získal do pronájmu vlastní klubovnu (ul. Palackého 8 ve třetím patře), za což děkujeme DDM Cheb, jmenovitě Ing. Miloslavu Šverdíkovi. Zde byl odehrán i finálový turnaj, stejně jako celá základní část. Do loňského ročníku základní části Chebské ligy se zapojilo rekordních 31 hráčů. Hráčská základna se každou sezónu rozšiřuje, klub zapojuje do svých řad i juniory. Byl otevřen kroužek stolního hokeje pro mladé ve věku 6-15 let. Ten probíhá každé úterý od 16 do 18 hodin v klubovně. Zveme však do našich zájemce všech věkových kategorií, kteří se mohou dostavit již na první turnaj nové sezóny, který se odehraje 25. ledna 2020 v klubovně Palackého 8. Začátek je ve 13:30.

Další – již pravidelnou akcí – kterou pořádá SHC Cheb je Český pohár ve stolním hokeji, který se bude konat 1. února od 9:15 (předpokládaný konec v 17:00 hodin) ve Školní jídelně v Brandlově ulici. Zúčastní se ho nejlepší hráči z celé České Republiky. Všichni jsou srdečně zváni, můžete si přijít zahrát nebo se podívat.       

Více se dozvíte na www.shccheb.cz.

J. Kropáček