Nejdříve seniorovi pomohl. Pak ho připravil o platební kartu

Až na dva roky by mohli jít do vězení dva muži. Starší z dvojice přispěchal na pomoc seniorovi, kterému se udělalo nevolno. Dobrý skutek pokazil tím, že platební kartu, která vypadla zraněnému, si nechal a začal utrácet.

Karlovarští policisté sdělili podezření dvěma mužům ve věku 23 a 57 let ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a staršímu muži dále ze spáchání přečinu krádež.

„Starší obviněný muž měl začátkem prosince minulého roku v odpoledních hodinách na autobusové zastávce v Karlových Varech využít zdravotní indispozice 76letého muže,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Při poskytnutí první pomoci si obviněný muž všiml platební karty, která zraněnému muži při pádu vypadla. Místo toho, aby kartu vrátil majiteli, tak si jí ponechal. Ještě před příjezdem záchranné služby muž z místa odešel. Následně měl s mladším podezřelým mužem odcizenou platební kartou provést několik plateb ve večerkách a různých prodejnách v Karlových Varech. Při poslední transakci byli obsluhou vyzváni k zadání PIN kódu, který muži nevěděli, a proto nákup nemohli dokončit. Poté z místa odešli a kartu v obchodě zanechali,“ doplnila. Svým jednáním poškozenému muži způsobili škodu ve výši kolem 1600 korun.