Obce, města i regiony mohou opět soutěžit o nejlepší webové stránky a elektronické služby

Populární soutěž Zlatý erb, kterou pořádá spolek Český zavináč ve spolupráci s jednotlivými kraji, vstoupila do 22. ročníku. ​Přihlášky lze odevzdávat až do pátku 31. ledna 2020 do 14 hodin. Na vítěze krajského kola čekají hodnotné ceny, postup do celostátního finále a volný vstup na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Foto: Pexels

Krajského kola soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce  se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. „Smysl soutěže spočívá nejen v porovnávání webů, ale i ve vzájemném předávání si důležitých informací, které vedou k jejich dalšímu rozvoji. Díky novým poznatkům pak mohou jejich provozovatelé vylepšovat poskytované služby i komunikaci s občany, což je obzvláště v dnešní době nesmírně důležité,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích – nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a Smart city a nejlepší elektronická služba. V celostátním kole pak bude předána také Cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci. Kromě měst a obcí o ní mohou soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a turistické atraktivity, jako jsou například hrady a zámky či muzea. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí najdete na webové stránce www.zlatyerb.cz.

Porota zahájí hodnocení krajských kol 3. února, přičemž slavnostní předání cen se uskuteční v průběhu března. Vítězové jednotlivých kategorií pak postupují do celorepublikového finále, které proběhne 20. dubna v rámci programu konference ISSS v Hradci Králové. Do předchozího 21. ročníku soutěže se aktivně zapojily obce, města a regiony z celé České republiky. Poroty vybíraly ze 435 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. Oficiální záštitu poskytly Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Asociace krajů ČR, Svaz měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR.