Policisté řešili několik nehod. Příčinou byla pravděpodobně namrzlá silnice

Během prvního dne roku 2020 došlo na silnici mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi k několika dopravním nehodám. Při událostech naštěstí nedošlo k žádnému těžkému zranění.

Foto: Ilustrační

„Těsně po 15. hodině jednaosmdesátiletý cizinec ve směru jízdy od Velké Hleďsebe na Starou Vodu zřejmě nezvládl řízení, se svým vozidlem přejel do protisměru a narazil do protijedoucího automobilu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 150 tisíc korun.

O několik minut později došlo na silnici I/21 k další dopravní nehodě. „Při projíždění zatáčky poblíž Staré Vody devětapadesátiletý řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze namrzlé, ale se zvýšenou opatrností sjízdné pozemní komunikaci, dostal smyk, vyjel mimo silnici, narazil do svodidel a převrátil se na bok,“ sdělil mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 65 tisíc korun.

Problém s namrzlou pozemní komunikací měla také čtyřiadvacetiletá řidička, která jela po stejné silnici ve směru od obce Okrouhlá na Starou Vodu. „Ta v pravotočivé zatáčce poblíž Dolního Žandova zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, přejela do protisměru a následně vyjela mimo vozovku,“ upřesnil.

Všichni řidiči se po příjezdu policejní hlídky podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. S pozitivním výsledkem vyšla pouze u čtyřiadvacetileté ženy, která nadýchala 1,87 a 1,60 promile. Z těchto důvodů jí byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

Prevence:

Apelujeme na řidiče, aby přizpůsobili svou jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Vzhledem k zimnímu období jsou pozemní komunikace namrzlé. Mezi nejrizikovější místa však patří ta, která namrzají rychleji. Jsou to mosty, ale také pozemní komunikace v blízkosti vody nebo v lesích. Mosty či přemostění jsou označeny modrými směrovými sloupky či modrými dopravními knoflíky. Upozorňují řidiče, že se nacházejí v úseku, kde je zvýšené nebezpečí a lze zde předpokládat častý výskyt námrazy či náledí.