Opilý řidič utekl od nehody. Policisté ho během chvíle vypátrali

Napřed naboural jedno auto, ale pokračoval v jízdě. Když naboural do dalšího, na nic nečekal a utekl. Během chvíle byl policisty vypátrán a ukázalo se, že jednadvacetiletý šofér sedl za volat s alkoholem v krvi.

V neděli 29. prosince kolem 17. hodiny vyjížděli policisté k dopravní nehodě v serpentinách u Jáchymova. „K té mělo dojít tak, že se jednadvacetiletý řidič osobního vozidla zřejmě plně nevěnoval řízení a se svým automobilem přejel do protisměru, kde se bočně střetl s dalším vozidlem,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po tomto nárazu měl jednadvacetiletý řidič pokračovat v jízdě a po několika metrech se v protisměru střetnou s dalším vozidlem. Po této nehodě měl řidič, který dopravní nehodu zavinil, z místa utéct. Po několika minutách byl ale vypátrán policisty z obvodního oddělení Jáchymov v nedalekém Ostrově. Ti ho následně převezli zpět na místo nehody, kde se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,34 a 1,38 promile. Z těchto důvodů byl muži zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění jedné osoby, která byla převezena do nemocnice v Karlových Varech,“ doplnil.

Pozemní komunikace číslo I/25 ve směru od Ostrova na Jáchymov byla více jak dvě hodiny zcela uzavřena. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 355 tisíc korun.

Příčina i míra zavinění dopravní nehody je v šetření policistů.