S aplikací získají senioři přehled o dění. Dozvědí se o akcích, slevách i cestování

V rámci projektu Senior Pas, který je podporován Karlovarským krajem, si nyní mohou držitelé těchto karet stáhnout do svého mobilu novou aplikaci, díky níž získají kompletní přehled o poskytovaných slevách a nemusí již listovat v tištěném katalogu. Aplikace je dostupná zdarma pro operační systémy Android a iOS a pokud není v blízkosti internetové připojení, funguje i v režimu offline.

Foto ilustrační: S. Buissinne

Aplikace vás upozorní na nejbližší poskytovatele slev ve vašem okolí. Ukáže vám jejich polohu na mapě, vzdálenost pěšky, autem nebo na kole, otevírací dobu a samozřejmě výši slevy, kterou jako držitel Senior Pasu získáte. Velkou výhodou je filtrování, uživatel si tak může jednoduše vybrat pouze takové slevy, jež ho v daný moment zajímají. Aplikace vás také bude informovat o celé řadě zajímavých akcí, které jsou pro vás organizovány, jako například nejrůznější tematické přednášky, soutěže, konference nebo veletrhy včetně tipů, kam na výlety za poznáním. Dobrou zprávou je, že aplikaci lze využívat při cestování v rámci celé České republiky.

„Jako první kraj zároveň spouštíme rozšířenou verzi aplikace. Naši senioři díky tomu získají přístup k informacím ohledně složek integrovaného záchranného systému nebo úřadů, které se nacházejí v jejich okolí. Tištěné katalogy s přehledem poskytovaných slev budou samozřejmě i nadále k dispozici. Nově si je pak senioři budou moci vyzvednout od února na obecních a městských úřadech či v infocentrech po celém regionu,“ doplnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Karlovarský kraj aktuálně eviduje 16 824 držitelů karet Senior Pas a 228 poskytovatelů slev a výhod. Veškeré potřebné informace o mobilní aplikaci a projektu Senior Pas najdou zájemci na těchto internetových stránkách. Zavolat mohou i na linku Senior Pas (z pevné linky volejte na číslo 840 111 122, z mobilního telefonu na číslo 725 534 865).