Oloupili osmdesátiletého seniora. Povalili ho na zem a odcizili mu peněženku a mobil

Neskutečně odporného činu se dopustili dva muži, kteří oloupili osmdesátiletého muže. Za to by si mohli posedět až deset let za mřížemi.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ze Sokolovska ve věku třiatřicet a dvaapadesát let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Na konci listopadu letošního roku měla dvojice mužů v podvečerních hodinách poblíž železniční stanice v Citicích na Sokolovsku přistoupit k osmdesátiletému muži,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Starší z dvojice měl seniora okamžitě rukou udeřit do obličeje a následně ho společně povalit na zem. Poté ho měl mladší muž držet a jeho komplic začít prohledávat. Během toho mu měl odcizit peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a také mobilní telefon. Poté dvojice mužů místo opustila. Po několika minutách došel senior do nedalekého restauračního zařízení, kde zaměstnanci přivolali policejní hlídku,“ upřesnil.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat. Po důkladných šetřeních zjistili totožnost pachatelů, které následně zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli oba muži vzati do vazby.