Snažil se ujet policistům. Řídil pod vlivem drog

Až na rok by mohl jít do vězení muž z Kraslic. Při silniční kontrole zjistili policisté, že řídí pod vlivem drog. Jeden problém asi muži nestačil, nastartoval a začal hlídce ujíždět.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Kraslic, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 Obviněný muž byl v polovině září letošního roku zastaven v dopoledních hodinách dopravními policisty v Jindřichovicích na Sokolovsku. „Při silniční kontrole se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ten vyšel pozitivně na látky Amphetamine/Methamphetamine a Cannabis. Policisté muže následně vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Muž na to ale zareagoval tak, že v průběhu silniční kontroly nasedl zpět do vozidla a z místa odjel. Policisté se za ní okamžitě vydali a i přesto, že muž neuposlechl výzvy k zastavení vozidla, ho nakonec za užití služebního automobilu zastavili,“ upřesnil.

Poté byl muž zadržen a převezen na Protialkoholní a záchytnou stanici v Sokolově, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu.