Studenti budou mít možnost navrhnout exteriér i interiér mariánskolázeňského infocentra

Spojit příjemné s užitečným se podařilo Mariánskolázeňkému infocentru a umělecké škole Art &Design Institutu. V minulých dnech došlo k podpisu dohody o spolupráci. Studenti si tak v reálu vyzkouší navrhnout vnitřek i výlohy budovy, která právě vstupuje do rekonstrukce.

Dohodu o spolupráci podepsala ředitelka Kulturního informačního střediska (KIS) Mariánské Lázně Barbora Tintěrová a ředitelka vysoké umělecké výtvarné školy Praha Jana Horáková.

„Studenti tak budou mít možnost navrhnout exteriér i interiér reálné budovy s reálným provozem, která právě vstupuje do rekonstrukce. Bude to jejich úkol v rámci semestrální práce a ještě je čeká odměna,“ uvedla ředitelka Kulturního informačního střediska Mariánské Lázně Barbora Tintěrová. „Několikrát jsme se setkali s kritikou ohledně venkovního vzhledu infocentra, hlavně výloh. Snažili jsme se je měnit podle sezóny, ale vzhledem k tomu, že na tohle nejsme odborníci, rádi si necháme poradit,“ doplnila.

Na základě podepsané spolupráce vypracují studenti Ateliéru design prostoru/interiéru originální návrh dvou výloh KIS, které jsou na Hlavní třídě v Mariánských Lázních. V lednu 2020 představí studenti svoje návrhy členům Komise cestovního ruchu a lázeňství.

Ředitelka Art & Design Institut Jana Horáková, při podpisu Dohody o spolupráci uvedla, že doufá, že se jedná o první krok v dlouhodobé spolupráci. Do budoucna plánuje zapojit studenty do tvorby konceptu kavárny v domě Chopin, památníku Fryderyka Chopina, slavného polského skladatele, který se jezdil do Mariánský Lázní rekreovat.