Chodovští jsou připraveni na zimu. Ve skladu mají připraveny stovky tun soli

Techniku, sypače, personál, plný sklad soli a náhradní automobil pro případ nenadálé kalamity mají připravené na zimní sezónu Chodovské technicko-ekologické služby (CHOTES). Do terénu možná vyjedou už tento víkend, na který meteorologové předpovídají občasné sněžení.

Foto: Pexels

„Ve skladu je už od června 350 tun soli pro posyp. Obvykle toto množství stačí na celé zimní období, ale někdy musíme v průběhu zimy doobjednat dalších 50 až 100 tun, v případě extrémních povětrnostních podmínek i více,“ upřesnil jednatel CHOTESu Rudolf Pocklan.

Ten zároveň žádá všechny motoristy ve městě, aby nesprávným parkováním neztěžovali práci při odklízení sněhu. „Velmi často stávají v křižovatkách či na konci chodníků a technika nemůže projet. V těchto případech pak nelze zajistit údržbu,“ upozorňuje jednatel.

Pro nadcházející sezónu rada města už schválila plán zimní údržby, který stanovuje priority a postup při odstranění sněhu.

Zimní údržba má za cíl především zmírnit následky počasí, nikoliv je zcela odstranit v průběhu schváleného časového harmonogramu.

 Martin Polák