Balík ani hotovost nedoručil. Teď mu hrozí až dvouleté vězení

Přísloví, že příležitost dělá zloděje, sedí na řidiče jedné z přepravních společností. Z balíků, které měl předat, si jeden nechal. Zlákala ho i hotovost, kterou také nepředal adresátovi. Za to si může v případě odsouzení pobýt ve vězení až dva roky.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Prahy, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvod.

„Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit během března roku 2018 jako kurýr zásilek pro jednu z doručovatelských společností,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Muž měl jednoho dne převzít několik zásilek k doručení. Tyto zásilky však nepředal adresátovi všechny. Muž si měl jeden z balíků ponechat a aby jeho zaměstnavatel nepřišel na nedoručení zásilky, měl zfalšovat podpis přebírající osoby. Zásilku spolu s obsahem si měl muž ponechat pro vlastní potřebu. Dále měl obviněný muž v polovině března roku 2018 doručit zásilku na dobírku a z vyinkasované částky si ponechat finanční hotovost ve výši kolem 11 tisíc korun,“ doplnila. 

Společnosti tak způsobil celkovou škodu ve výši kolem 37 tisíc korun.