Za prodej pervitinu jí hrozí až desetiletý pobyt ve vězení 

Jednačtyřicetiletá žena z Karlových Varů v období od začátku února do října letošního roku měla pravidelně v několika případech prodávat drogu pervitin. Během devíti měsíců to bylo téměř  ve 130 případech. Za to si může v případě odsouzení posedět za mřížemi až deset let.

„Drogu měla poskytnout několika lidem z Karlovarska a to v místě svého bydliště,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Například od května do srpna roku 2019 měla jednomu muži prodat drogu téměř ve 100 případech. Prodejem se měla obohatit o několik desítek tisíc korun,“ uvedla.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetileté ženy, kterou za výše uvedené jednání obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněná žena se výše uvedeného jednání dopustila i přesto, že byla již za stejný trestný čin v minulosti odsouzena nebo potrestána Okresním soudem v Karlových Varech. Proto jí nyní v případě prokázání viny může hrozit až desetiletý trest odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.