V Ježíškově dílně se už těší na malé i velké tvořivce

Jak se už stalo chebskou předvánoční tradicí, tak i letos se za pár dnů otevře oblíbená Ježíškova dílna. První návštěvníky přivítají v sobotu 30. listopadu od 10 hodin v bývalé restauraci u Valdštejna v Chebu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Foto: Archiv organizátorky

Těšit se můžete na tvoření více jak 20 druhů ozdob a dekorací, které si nejen děti budou moci vyrobit. „Tvořit budeme například hvězdičky a andílky z korálků nebo ze dřeva, originální sněžítka, sypané svíčky, dekorace z přírodních materiálů a mnoho dalších drobností,“ informovala provozovatelka Ježíškovy dílny Hana Kertisová.

Jako každý rok bude i letos přichystána soutěž o nejkrásnější výrobky každého dne a soutěžit se bude o nejrůznější kreativní sady a kalendáře z Playmobilu. V prostoru dílny proběhne také hlasování o nejpovedenější ozdoby dětí z chebských škol a školek. Otevřeno bude ve všední dny od 14 do 19 hodin a o víkendech od 10 do 19 hodin.

Foto: Archiv organizátorky

„Jako novinku pro tento rok jsme si pro vás připravili unikátní výstavu vánočních korálkových ozdob a dekorací s korálky, které vytvořili korálkářky z Chebu a Tábora. O víkendech u nás budou probíhat adventní rukodělné jarmarky, kdy si budete moci pořídit jedinečné ručně vyráběné dekorace od tvůrců z karlovarského kraje. Z nabídky uvedu například mýdla z kozího mléka, cínové šperky, medové perníčky, quillingové vánoční ozdoby, drátované dekorace, šperky z kroužků a mnoho dalšího. Každý víkend se můžete těšit na jiné prodejce, proto sledujte naše stránky na facebooku, kde se dovíte podrobnosti,“ doplnila Hana Kertisová. https://www.facebook.com/jeziskovadilnacheb/

Jedna specialita na závěr. Protože provozovatelka miluje tvorbu z korálků, přichystala si pro návštěvníky jedinečnou možnosti prohlédnout naživo opravdu unikátní korálkové šperky, které byly vytvořeny speciálně pro prestižní celosvětové soutěže. Dva z nich se dokonce umístily v top 10 nejpovedenějších šperků, a to v letech 2015 a 2019.

Foto: Archiv organizátorky