Pronásledoval a vydíral ženu. Hrozí mu až osmiletý trest

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání  a přečinu nebezpečné pronásledování. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let za mřížemi.

„Takového jednání se měl obviněný muž dopouštět na různých místech v Sokolově od ledna do listopadu tohoto roku,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Vše mělo začít v lednu, kdy měl v osobním voze fyzicky napadnout jeho o dva roky starší známou. Ženu měl opakovaně udeřit pěstí do obličeje a při tomto jí verbálně urážet. Poté co se poškozené podařilo z vozu vystoupit, muž měl oběhnout automobil a ještě jednou ženu udeřit. Poté z místa odešel pryč,“ sdělila.

Obviněný muž měl  ženu mnohokrát v místě bydliště pronásledovat a neustále ji při fyzickém kontaktu nadávat a vyhrožovat.  „Svým jednáním v ní vzbudil obavu o svůj život a zdraví. K poslednímu incidentu mělo dojít koncem listopadu na parkovišti nákupního centra v Sokolově. Zde měl obviněný muž vyhrožovat nejen poškozené ženě, ale i jejímu manželovi. Poté došlo mezi oběma muži ke slovní a fyzické potyčce,“ upřesnila mluvčí.