Františkolázeňští rozsvítí vánoční strom v neděli 1. prosince

Na malý adventní trh, rozsvěcení vánočního stromu a hudební vystoupení jsou zváni ti, kteří si chtějí připomenout adventní čas. Slavnost se uskuteční v neděli 1. prosince v divadle Boženy Němcové a na Národní třídě v altánu u Františkova pramene.

Organizátoři, kterými jsou město Františkovy Lázně a MKS Františkovy Lázně, si přichystali program, ze kterého si každý vybere to své. Pro děti bude připraveno například Malování s Ríšou ve výtvarné dílničce, ale i vystoupení školáků z františkolázeňské základní i umělecké školy. Před tím, než se rozsvítí vánoční strom, tak přítomným zazpívá Wlada – Vladimír Nerušil – bývalý zpěvák skupiny Waldagang s kapelou Malevil. V jejich podání zazní písně Waldemara Matušky a vánoční písně i koledy. Chybět nebude ani oblíbený svařák a další občerstvení na malém adventním trhu. K dostání budou i stylové výrobky.
Program:
10,00 hod. – zahájení adventního trhu – Národní třída
po celý den je pro děti připraveno MALOVÁNÍ S RÍŠOU – dětská dílnička „pohádkové bytosti na váš vánoční stromeček“
10,00 hod. – Adventní koncert ZUŠ Járy Cimrmana ve Františkových Lázních v divadle Boženy Němcové.
16,30 až 17,15 hod. – Postupně vystoupí děti ze ZUŠ Járy Cimrmana Františkovy Lázně a ZŠ Františkovy Lázně. Altán u Františkova pramene.
17,15 hod Ještě před rozsvícením vystoupí WLADA (Vladimír Nerušil – bývalý zpěvák skupiny Waldagang) s kapelou MALEVIL, v jejich podání zazní písně Waldemara Matušky a vánoční písně a koledy.
18,00 hod. – rozsvícení vánočního stromu.
19,00 hod. – ukončení adventního trhu