Sedli za volant s alkoholem v krvi  a bourali.  Navíc nemají ani řidičák

Jeden boural v obci Stříbrná, druhý v Karlových Varech, ale jedno mají společné. Oba řidiči sedli za volant s alkoholem v krvi a nevlastní řidičský průkaz.  Muži si od policistů vyslechli podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

V úterý 1. října během večerních hodin mělo dojít v obci Stříbrná k dopravní nehodě. „Řidič osobního vozidla svou jízdu zřejmě nepřizpůsobil technickému stavu komunikace, povětrnostním podmínkám, vlastnostem vozidla a zejména svým schopnostem,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Muž dostal při průjezdu pravotočivou zatáčkou s vozidlem smyk, který se mu už nepodařilo vyrovnat. Následně narazil zadní částí automobilu do stromu. Na místo přijeli policisté z obvodního oddělení Kraslice, kteří s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta vyšla pozitivně s naměřenou nejvyšší hodnotou 1,75 promile alkoholu. Policisté během šetření dopravní nehody dále zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění,“ upřesnila.

Zdravotníci odvezli spolujezdce k lékařskému ošetření.  Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně vyčíslená na částku kolem 30 tisíc korun.

Posilněn alkoholem měl usednout za volant svého automobilu také šestatřicetiletý muž z Karlových Varů. „Ten měl v sobotu 12. října letošního roku jet po ulici Šmeralova v Karlových Varech. Zde se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a narazil do zaparkovaného vozu. To bylo vlivem nárazu odraženo vpřed do dalšího automobilu. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy nejvyšší naměřená hodnota byla 2,43 promile alkoholu.  Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu,“ dodala mluvčí.

Svým jednáním způsobil škodu, která je předběžně odhadnuta na částku kolem 140 tisíc korun.

Foto: Policie ČR