Opakovaně prodávala pervitin. Hrozí jí až deset let za mřížemi

Opět je o jednoho prodejce drog méně. Tentokrát se jedná o šestadvacetiletou ženu z Nejdku, která zásobovala několik lidí v regionu pervitinem. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, což akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byla žena vzata do vazby.

Foto: ilustrační

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy z Nejdku, kterou obvinili ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněná měla od ledna minulého roku do července roku letošního několika lidem z Karlovarska pravidelně prodávat drogu pervitin,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Například muži z Nejdku měla drogu prodat v nejméně 200 případech. Kromě toho měla pervitin prodávat také několika lidem v Karlových Varech. Za devatenáct měsíců měla šestadvacetiletá žena prodat drogu v téměř 300 případech. Prodejem drogy si měla přijít téměř na 170 tisíc korun,“ upřesnil.

V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na deset let, jelikož byla v posledních třech letech za tento trestný čin již pravomocně odsouzena.