Žena se útoku ubránila. Mladíka několikrát kopla

Šok zažila v minulých dnech čtyřiačtyřicetiletá žena v Kynšperka. V neděli ráno na ni mladý muž vytáhl svoje přirození a chtěl jí znásilnit. Ta se však nedala a před agresorem se ubránila. Osmnáctiletý muž by si mohl v případě prokázání viny odsedět za mřížemi až deset let.

Foto: K. Hausmann

Sokolovští kriminalisté už osmnáctiletého muže ze Sokolovska obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění ve stádiu pokusu.

„Ten měl potkat v ulicích Kynšperku nad Ohří čtyřiačtyřicetiletou ženu, kolem které měl nejdříve projít a nevšímat si jí,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po několika metrech se měl ovšem otočit, z kalhot vyndat své přirození a vydat se směrem za ženou, na kterou řval vulgární výrazy. Ta, když zjistila, co se děje, tak měla okamžitě začít volat o pomoc a na muže křičet, aby svého jednání zanechal a odešel. Poté si měla do ruky ze strachu vzít kobercový nůž, který měla zrovna u sebe. Když se k ní muž přiblížil, tak se ho měla snažit od sebe odrazit několika kopy do horní části jeho těla a následně několika údery svou kabelkou. Muž měl na to reagovat tak, že vytáhl teleskopický obušek, kterým ženu udeřil. Ta se i přesto stále aktivně bránila, až obviněný svého jednání zanechal a místo opustil. Žena poté okamžitě přivolala policii,“ upřesnil.

Mladík ženě způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.