Ženy chtěly po obsluze benzínky peníze. Jedna měla paralyzér a druhá maketu pistole

Na pořádné problémy si zadělaly dvě „amazonky“, které se rozhodly získat peníze vyloupením benzínky. Jedna měla paralyzér, druhá maketu pistole. Obsluha čerpací stanice jim peníze nevydala, ale zavolala policisty. Oběma ženám během několika minut klapla na rukou želízka. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, což akceptoval. Mladší žena byla na základě soudu poslána za jinou trestnou činnosti do výkonu trestu. Starší žena byla propuštěna na svobodu.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou žen ve věku 35 a 25 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Dvojice žen měla přijít v neděli 6. října ve večerních hodinách do provozovny čerpací stanice v Mokřinách,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Mladší žena měla zůstat stát u vchodových dveří a v pravé ruce za svými zády držet plastovou maketu střelné zbraně. Druhá žena měla přistoupit k prodejnímu pultu, položit na něj tašku a obsluze uvést, aby do ní uložila všechny finanční prostředky, které má. Ta to ovšem odmítla a ženám řekla, aby čerpací stanici opustily, jinak přivolá policii. Starší z obou žen poté ještě obsluhu znovu vybídla, aby jí do tašky dala peníze. Následně měla vytáhnout elektrický paralyzér a tím před ní zajiskřit. Obsluha čerpací stanice ale ani na to nereagovala, peníze ženě nevydala a po chvíli dvojice obviněných čerpací stanici opustila. Poté obsluha okamžitě uzamkla provozovnu čerpací stanice a přivolala policejní hlídku,“ dodal.

Po provedených šetřeních policisté obě ženy během několika desítek minut zadrželi.
V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let.