Na Grand Prix dorazí i mistři světa  Boogie Woogie

Mezinárodní taneční soutěž Grand Prix se bude opět konat v Chebu. Jde v pořadí už o 27. ročník. Diváci se mohou opět těšit na standardní i latinskoamerické tance. Tuto velkolepou soutěž připravují organizátoři téměř rok a je tak za ní velký kus práce. Její pořádání vyjde zhruba na 600 tisíc korun.

„Nejsložitější je zřejmě příprava sportovní haly, kde se soutěž koná. Musí se udělat výzdoba, máme za úkol rozprostřít koberce. Dále se musíme postarat o to, aby byly správně postavené židle. A samozřejmě musíme správně umístit i pódium,“ uvedl organizátor soutěže Vladimír Hána.

Ti, co celou soutěž připravují, mají za úkol také domluvit zvukovou společnost a připravit ozvučení haly.

„Příprava zvukové aparatury patří také k těm nejsložitějším. Musí se dávat velký pozor, aby se tam takzvaně netloukla hudba. Aby se doprovodná hudba neodrážela o stěny sálu,“ poznamenal Vladimír Hána.

Letos se mohou diváci těšit na něco, co tu ještě nebylo. Přijede mistr světa tanečního stylu Boogie Woogie se svou sestrou.

„Boogie Woogie je tanec z kterého vznikl následně rock and roll. Polští tanečníci předvedou tři ukázky tanců na absolutní světové úrovni.  Jejich jména jsou Grzegorz Cherubinski & Agnieszka Cherubinska,“ vyjmenoval taneční mistr.

Jinak se celá soutěž povede v duchu let předchozích. Na taneční parket chebské sportovní haly nastoupí 25 párů z Čech, Německa, Polska a Slovenska. Utkají se jak ve standardních, tak i latinskoamerických tancích.

Taneční umění bude hodnotit celkem jedenáct porotců.

Během večera tam lidé uvidí také juniorští tanečníci z Show formací. Celá akce vypukne v sobotu 12. října od 13. hodin, kdy se uskuteční předkola. Večerní galaprogram odstartuje v 18.30 hodin. Chybět nebudou ani vystoupení dětských tanečních párů.

„Rád bych touto cestou poděkoval Karlovarskému kraji a městu Cheb za finanční podporu této soutěže,“ poznamenal Vladimír Hána.

VID