Pod vlivem způsobil dvě dopravní nehody. Naměřili mu 1,50 promile

Jedno zranění, tři nabouraná auta a 1,50 promile alkoholu v krvi, to je účet za jízdu devětašedesátiletého muže Chebskem. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětašedesátiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Obviněný měl v konci července letošního roku řídit osobní automobil, a to i přesto, že před jízdou požil alkoholické nápoje,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V odpoledních hodinách měl v obci Třebeň na Chebsku způsobit dopravní nehodu. K té mělo dojít tak, že devětašedesátiletý muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, při odbočování vjel do protisměru a narazil do projíždějícího automobilu. Ani to ho ovšem nezastavilo, protože měl okamžitě pokračovat v jízdě. O několik set metrů dále měl znovu přejet do protisměru a střetnout se s dalším protijedoucím vozidlem. Při této dopravní nehodě mělo dojít ke zranění dvaapadesátileté řidičky, která byla následně ošetřena a hospitalizována v chebské nemocnici,“ doplnil.
Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,42 a 1,50 promile alkoholu.