Nezapomeňte v pondělí zabalit papuče! Začal Týden pro mobilní hospice

Již v pondělí 7. října můžete potkat na ulici lidi v papučích nebo s papučemi v tašce. Nejedná se o poslední módní výstřelek. Tito lidé chtějí pomoct dobré věci a bourat tak společenské tabu.

Už toto pondělí vyrazí lidé po celé České republice do ulic s papučemi v tašce. Někteří odvážní je budou mít na nohou. Chtějí se totiž zapojit do celostátní osvětové kampaně „DOMA. Týden pro mobilní hospice. Cílem kampaně je rozšíření povědomí o mobilní hospicové péči, a k tomu má pomoct především takzvaný „Papučový den“. Ten proběhne první den kampaně a odlehčenou formou informuje o těžkém tématu smrti.

Letošní Papučový den podpoří také sportovci jako je David Moravec, vítěz z Nagana98, Markéta Tomášková, mistryně světa v paraglidingu, Josef Ptáček, mistr světa v grapplingu a Libor Uher, horolezec.

Jak se můžete zapojit vy? Vezměte si v pondělí 7. 10. s sebou papuče kamkoliv půjdete. Vyfoťte se v nich sám/a nebo jako skupina přátel či kolegů a sdílejte svou fotku na sociálních sítích s hastagem #papucovyden. Zapojte se a podpořte mobilní hospicovou péči v České republice.

Podpořit služby Hospice Sv. Jiří můžete pravidelným přispíváním v Klubu přátel Hospice http://www.hospiccheb.cz/prihlaska-do-klubu/ nebo jednorázovým darem na účet 2000653844/2010 https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2000653844.

www.papucovyden.cz

Za tým Hospice Sv. Jiří Alena Votavová