V muzeu nachystali Podzimní slavnosti. V hlavní roli byla dýně

Ochutnávky a prodej kulinářských specialit, nápojů a prezentace podzimní sklizně. Tak vypadal další ročník Podzimních slavností v Muzeu Cheb. Podzimní slavnosti připomínají chebské Vincentské (Hruškové) slavnosti, které se v minulosti ve městě pravidelně konaly.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5652666

V jejím rámci byla formou výstavy prezentována podzimní sklizeň a nabízeny ochutnávky i prodej regionálních kulinářských specialit. K dostání byla také výborná dýňová polévka. Návštěvníci mohli stylově nakoupit také různé druhy známých i méně známých odrůd dýní, různobarevné cukety, ale například i jablka, hrušky i švestky.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5652666

Nejen ti nejmenší si mohli nazdobit perníčky v dílně u perníkářky Ilony Lazurové.
Po celý den se konal i doprovodný kulturní program. Během akce mohli lidé do muzea přinášet i vlastnoručně uvařené pokrmy z dýní. Součástí byly i dětské dílny, kde si mohly ratolesti namalovat vlastní perníček anebo obrázek s podzimní tématikou.