Hartenberské strašení prověří odvahu zúčastněných

Na velké i malé odvážlivce se těší spousty strašidel na dvou tratích oblíbeného Hartenbergského strašení. První úvodní pohádkový okruh bude připraven pro ty nejmenší hrdiny. Druhý, složitější velký okruh plný adrenalinu i legrace bude nachystán pro starší nebojsy.

Foto: Archiv hradu Hartenberg

Akce se uskuteční v sobotu 5. října od 17. hodin. Sraz účastníků je ve Hřebenech na hřišti za školou. „Strašení – tradiční hartenberská akce je určená pro malé i velké odvážlivce, kteří projdou asi hodinovou strašidelnou cestou. Na trase čekají hrůzostrašná, ale i milá strašidla a pohádkové bytosti, u nichž některé budou chtít plnit zajímavé úkoly,“ uvedla Martina Vavřínová, spolupořadatelka.  „Po absolvování stezky se dítě prokáže vyplněnou kartičkou, za kterou obdrží buřtík, limonádu a nějakou tu sladkost,“ doplnila.

„Účast není vhodná pro úplně malé děti a také pro kočárky ani pro psy,“ vysvětlila spoluorganizátorka Martina Vavřínová. Stezka provede zájemce členitým terénem kolem hradu.

Trasa povede z hřiště, lesem, k hradu, zpět do lesa a na hrad. Vracet se budou účastníci lesem, přes cikánský čarodějnický dvůr a zpět ke škole. Časová náročnost klasické trasy je minimálně jedna hodina. Pohádkový okruh 30 – 40 minut.

Vstupenky je možno koupit v předprodeji na Hartenbergu nebo v infocentru Sokolov. Na místě si lze také lístek koupit, ale je třeba počítat s tím, že nejprve jdou lidé s lístky z předprodeje. Proto těm co nemají předprodejové lístky organizátoři doporučují přijet později.

Cena: děti i dospělí – 50 korun. Organizátoři doporučují obuv do terénu a baterky.

Více informací zde: https://www.hartenberg.cz/spolek-hartenberg/