V obchodě si nazul nové boty a svoje staré strčil do regálu. Ostraze neunikl

Na to, jak přijít k novým botám, přišel třiačtyřicetiletý muž z Aše. Vydal se do obchoďáku v Karlových Varech, kde se mu zalíbily vystavené boty. Nazul si je a svoje staré šoupl do krabice. Jeho lest mu ale nevyšla. Muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem. Krádeže se dopustil i přesto, že byl v minulosti za stejný trestný čin pravomocně odsouzen nebo potrestán Okresním soudem v Chebu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

„V úterý 24. září ve večerních hodinách šel 43letý muž z Aše na svůj nákup do obchodního domu v Karlových Varech,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Muž si měl v prodejně obout vystavěné boty a svou starou obuv vložit do krabice od nových bot, kterou následně odložil do regálu s pečivem. Poté prodejnu opustil přes samoobslužné pokladny, aniž by nazuté boty zaplatil. Nedošel však daleko, neboť byl během krátké chvíle zastaven ostrahou,“ upřesnila.

Přivolaná hlídka policie muže zadržela a eskortovala na místní policejní služebnu. Karlovarští policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.