Ženu vydíral přes sociální síť. Ze strachu mu poslala intimní fotografie

Z vydírání a sexuálního nátlaku obvinili sokolovští kriminalisté devatenáctiletého muže z Děčína. Mladé ženě ze Sokolovska vyhrožoval například tím, že ublíží jejímu příteli. Obviněný muž může být v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři roky.

Nebezpečí virtuálního světa bohužel poznala dvacetiletá žena ze Sokolovska, která si v polovině října roku 2018 začala psát na sociální síti s obviněným mužem. „Ten měl prostřednictvím svého profilu začít dívce vyhrožovat tím, že si spolu s jeho kamarády, se kterými dělá bojové umění, najde jí a jejího přítele. Muž se jí měl dále dotazovat, co by dělala, kdyby jejímu příteli ublížil. Žena chtěla konverzaci ukončit, ale muž jí vyhrožoval, že splní, co napsal, a ví, kde se nachází,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Valtová.

Muže si okamžitě zablokovala, což bohužel nestačilo. „Ten jí měl kontaktovat z jiného profilu a napsat jí, že pokud jeho profil neodblokuje, vše napíše jejímu příteli. Žena tak učinila a muž s ní poté navázal hovor, který si měl nahrávat. Ten pak použil jako výhružku, aby mu zaslala několik intimních fotografií. Ty mu ze strachu zaslala a i nadále plnila jeho požadavky,“ dodala mluvčí. Dalšího dne sebrala odvahu, vše řekla svému příteli a věc nahlásila na policii.